Előfizetői tartalom

IEA: 1.52 millió hordóval több lehet a napi szükséglet 2005-ben - emelkednek az olajárak

Portfolio
A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) legfrissebb jelentése szerint várhatóan 1.52 millió hordóval lesz magasabb a napi olajszükséglet 2005-ben, mint 2004-ben, azaz 80 ezer hordóval több, mint a legutóbbi olajpiaci prognózisban foglalt keresletbővülés. Az IEA ugyanakkor jelezte, hogy a kínálat bővülése terén aggodalomra okot adó tényezők mutatkoznak. A jelentés hatására ugrás következett be az olajáraknál.

Az IEA legújabb havi olajpiaci jelentése szerint a nem-OPEC-ből származó olajkínálat a korábban gondoltnál alacsonyabb lehet, különösen az orosz olajkínálat bővülése maradhat el az eddigi előrejelzésektől. Az olajpiaci események szempontjából az OPEC-en kívül a leginkább mérvadó az orosz olajkínálat várható alakulása. A keresleti oldalt tekintve a szervezet felülvizsgálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés