Előfizetői tartalom

SZDSZ-javaslatok az SZJA-ra: 3 millió forintig 18%, fölötte 34%

Portfolio
A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) elnöke, Kuncze Gábor egy mai sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a párt elkészített adójavaslatai szerint az személyi jövedelemadó (SZJA) kulcsa 3 millió forintos jövedelemhatárig 18%, e fölött pedig, 34% lenne, miközben például az egyéni vállalkozókkal bővülne az alanyi kör. Ezzel együtt természetesen sor kerülne az SZJA szabályok egyszerűsítésére is: a szociálpolitikai elemeket kivennék az adótörvényekből. A jelenlegi szabályok szerint 1 millió 500 ezer forintig 18%, afölött 38%-os az SZJA-kulcs, azaz az alsó kulccsal való adózás jövedelmhatára a duplájára emelkedne.

A párt közleménye szerint a korábbi javaslatnak megfelelően választható lenne az egyszerűsített személyi jövedelemadó (ESZA) is, ami az összes jövedelmet 29% -os kulccsal, a mainál lényegesen egyszerűbb bevallás mellett adóztatná, egyúttal azonban kizárná a kedvezmények igénybe vételét. Az adórendszeren keresztül igénybe vett kedvezmények körének szűkítése igazságosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés