Előfizetői tartalom

Eddig az adófizetők 2 milliárd forintja bánja az ÁFA-visszatartást

Portfolio
Eddig már mintegy 2 milliárd forintjába került az adófizetőknek az, hogy a Pénzügyminisztérium az import ÁFA-befizetéseket az ellenőrzések miatt késedelmesen fizeti vissza, holott a Népszabadság információi alapján az eddigi ellenőrzések során egyetlen olyan céget sem találtak, amelyik adócsalást követett volna el az uniós csatlakozás után megszűnő vámhatárok miatt.

A szabályok szerint az APEH-nak a határidőn túli visszautalások esetén az időszakra érvényes jegybanki alapkakat (jelenleg 9.5%) kétszeresének megfelelő kamatot kell visszafizetnie. Így a magyarországi pénzpiacon az egyik legjobb befektetésnek a pénz APEH-nél való tartása mutatkozik. A januári ellenőrzésekkel együtt a visszatartott ÁFA-befiztetések már elérik a 200 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés