Előfizetői tartalom

Alkotmányellenes az APEH és a bankok azonnali inkasszója?

Portfolio
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese szerint alkotmányjogi aggályokat vet fel az adóhivatal és a pénzintézetek azonnali beszedési megbízásos eljárása. Az ombudsman megállapította, hogy a végrehajtásról és az adózásról szóló törvények hiányosságai miatt sérülhet az állampolgárok jogorvoslathoz való joga - írja a magyarorszag.hu.

Alkotmányos visszásságot okozhat többek között, hogy a pénzintézetek nem értesítik előzetesen az adósokat a tartozás beszedéséről, az adósoknak nincs érdemi jogorvoslati lehetőségük. Az azonnali inkasszó ráadásul olyan pénzösszeget is érint, amely a törvény erejénél fogva mentes a végrehajtás alól, amennyiben nem pénzügyi intézménynél kezelik.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés