Előfizetői tartalom

Milyen esetben változhat 2005-ben még egyszer a gázár-rendszer?

Portfolio
Draskovics Tibor és Kóka János a kormányszóvivői sajtótájékoztató keretében többször is hangsúlyozta, hogy nem lehet pontosan megjósolni sem a világpiaci kőolajárak, sem a forint/dollár árfolyamának jövőbeli mozgását. Az imént bejelentett gázáremelésekhez (amilyen paraméterek mellett tervezték a mostani emeléseket, illetve a kompenzációkat) 40 dolláros átlagos hordónkénti olajárral, és 200 Ft/dolláros átlagos árfolyammal számolt a kormány a 2005-ös évre.

Amennyiben ezen feltételek nem teljesülnek (érdemben eltérőek lesznek ettől a piaci folyamatok), úgy abban az esetben várható, hogy 2005-ben ismét változhat gázár-rendszer (áremelések, kompenzációk átszabása). Kóka János elmondta, hogy két ok miatt vártak a jövő évi gázáremelések mértékének hivatalos bejelentésével: - meg kívánták várni, hogy hogyan alakulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés