Előfizetői tartalom

Európa legnagyobb cégei a legfelkészültebbek (PWC)

Portfolio
A PricewaterhouseCoopers legújabb felmérése szerint Európa legnagyobb cégei és az Amerikai Értékpapír Felügyeletnél (SEC) bejegyzett vállalatok járnak élen a felkészülésben a Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) alkalmazására, maguk mögött hagyva a hasonló cipőben járó kisebb cégeket. A PwC szerint a vállalatoknak hét lépést kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy az IFRS integrálása megvalósuljon. A tanulmány ismerteti, hogy a cégek hány százalékánál hajtották végre az egyes lépéseket, összehasonlítva a nagyobb cégeket a kisebbekkel. Az intenzív erőfeszítések ellenére még sok tennivaló akad.

A "Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok: Készen áll az alkalmazásra?" című felmérés eredményei szerint a 10 milliárd eurót meghaladó tőzsdei értékkel bíró cégek 83%-a már kidolgozta és elindította az IFRS projektjét, és 44%-uk biztos abban, hogy az összes erőforrás a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy a változtatást időben végre tudják hajtani. A fél milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés