Előfizetői tartalom

EVA: további kedvező változások a jövő évtől

Portfolio
December 20-ig jelentkezhetnek az APEH-nál azok a vállalkozások és egyéni vállalkozók, akik jövőre az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) alapján kívánnak adózni. Aki már eddig is ily módon adózott, annak természetesen nem kell megújítania kérelmét. Az idei szabályozáshoz képest néhány ponton módosulnak az eva alanyiság megszerzésének és az eva alap megállapításának feltételei, melyeket a Világgazdaság mai számának összeállítása alapján az alábbiakban foglaljuk össze:

1. Az az adózó, aki azért veszítette el az eva alanyiságát, mert nem volt belföldi pénzforgalmi bankszámlája, most jogszerűen bejelentkezhet, ha közben pótolta ezt a hiányosságot (vagyis nem kell négy évet kihagynia, amíg újból evázhat). 2. Kedvező változás az az elszámolásban, hogy a biztosítási kár díj nem fog bevételnek számítani az eva elszámolás során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés