Előfizetői tartalom

620 milliós bírság a mulasztóknak

Portfolio
Az adóhatóság felé teljesítendő kifizetői és munkáltatói adatszolgáltatást idén 90 ezer erre kötelezett adóalany késve, hibásan nyújtott be, ezért az APEH száz millió Ft mulasztási bírságot rótt ki rájuk - tette közzé az adóhivatal. Azok számára pedig, akik elmulasztották a kötelességüket közel 520 millió Ft-nyi bírság került kiszabásra.

A kiadott bírság határozatokban feltüntetett bírság összegek megállapításakor az adóhatóság a fokozatosság elvét követte, figyelembe véve, hogy az érintett adózónak korábban volt-e már adatszolgáltatási kötelezettségét érintő mulasztása (akár hibás, késett vagy mulasztott adatszolgáltatás esetébe). Esetükben a kiszabott mulasztási bírság összege magasabb volt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés