FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Draskovics: "az ÁSZ-nak igaza van" - ne csodálkozzunk az áfaelmaradások miatt (2.)

Portfolio
A pénzügyminiszter a néhány nappal ezelőtt megjelent, a 2005-ös költségvetés megalapozottságáról készített jelentésre reagálva összességében kijelentette, hogy az Állami Számvevőszéknek igaza van, a kritikai észrevételek közül többel egyet ért. Draskovics Tibor elmondta, hogy az áfabevételek elmaradása minden új EU-tagállamnál megfigyelhető, és ennek mértéke attól függ, hogy mekkora az adott ország GDP-jében a külkereskedelmi kitettség. Ez pedig nálunk a legnagyobb az összes új tagállam közül, "így nincs okunk csodálkozni".

Amint megírtuk, a számvevők több bevételi tervet nem kellőképpen találtak megalapozottnak, az összességében kockázattal ellátott állami bevételek a teljes bevételi tervszám 52.6%-át tették ki. Draskovics Tibor kijelentette, hogy igaza van az ÁSZ-nak, mivel több bevételi forrásnál valóban felmerülnek kockázatok a teljesíthetőséget illetően. A pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés