Előfizetői tartalom

Az EVÁ-s Bt tagjai által felvett jövedelem minősítése

Portfolio
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló törvény egyértelműen rendelkezik arról, hogy a számvitelről szóló törvény hatálya alá nem tartozó jogi személyiség nélküli gazdasági társaság eva alanyra a gazdasági társaságokra vonatkozóan más jogszabályban meghatározott - többek között - az osztalékkal kapcsolatos előírások nem vonatkoznak [Eva tv. 22. § (1) bek.].

E rendelkezés alapján megállapítható, hogy a bevételi nyilvántartást vezető közkereseti társaságot, betéti társaságot az adózott eredményéből fizetett összeggel (az "osztalékkal") összefüggésben semmilyen társasági jogi, cégjogi kötelezettség nem terheli. Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló törvény nem az osztalékot, hanem az eva alany által a tagja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés