Előfizetői tartalom

Lakáscélra felvett hitel járulékos költségeinek minősítése

Portfolio
Az szja tv. 38. § (1) bekezdése szerint az egyéb feltételek megléte esetén az adókedvezmény alapjául szolgál az 1993. december 31-e után hitelintézettel megkötött lakáscélú hitelszerződés alapján lakáscélú felhasználásra felvett hitel adósaként (adóstársaként) szereplő magánszemély által az adóévben tőke, kamat, és járulékos költség törlesztéseként megfizetett, a hitelintézet által igazolt összegnek az szja törvényben meghatározott százaléka.

Járulékos költségek közé sorolható a hitelbírálati díj és az értékbecslési díj, de ezek a díjak csak abban az esetben szolgálnak az adókedvezmény alapjául, ha azt a hitelszerződés alapján törlesztésként fizeti a magánszemély a szerződéskötést követően, a szerződéskötés időpontjában még fennálló tartozására.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés