Előfizetői tartalom

Ingatlan értékesítésből származó jövedelem lakáscélú felhasználása

Portfolio
Az ingatlan értékesítésből származó jövedelem lakáscélú felhasználása akkor valósul meg, ha a magánszemély átruházta az ingatlanát, és az ebből származó jövedelmet lakáscélra kívánja fordítani. A lakáscélú felhasználás azonban nem egy kész lakás megvásárlása útján valósul meg, hanem befizet egy jövőben felépítendő lakásra, amelyből a befizetés időpontjában csupán az építési telek, és a felépítendő társasház terve van meg.

Az APEH szerint kérdés, hogy ilyen tényállás esetén a magánszemély befizetései minősülhetnek-e lakáscélú felhasználásnak. Az ingatlan értékesítésből származó jövedelem lakáscélú felhasználásának minősül tehát az az eset, amikor a magánszemély olyan lakást vásárol (leendő lakóparkban, társasházban), amely csak a jövőben fog elkészülni, azzal, hogy az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés