Előfizetői tartalom

Jönnek a munkaerő-piaci adatok - billen a mérleg a Bush-Kerry párharcban?

Portfolio
Délután fél háromkor látnak napvilágot az amerikai elnökválasztást megelőző utolsó átfogó munkaerő-piaci adatok, melyek újabb jó vitaalapot szolgáltathatnak a két elnökjelöltnek az egyre élesedő kampány finiséhez közeledve. A devizapiaci hatások sem lebecsülendők, amennyiben a vártnál lényegesen rosszabb adatok látnának napvilágot, úgy a dollár/euró a mostani 1.2320 körüli szintekről akár az 1.25-ös tartományba is ugorhat a jelentősen mérséklődő kamatemelési várakozások következtében.

Tegnap délután a heti friss munkanélküliek számának alakulásáról szóló statisztika a vártnál jóval nagyobb (37,000 fős) visszaesésről adott számot, ennek eredményeként az október 2-ával záródott héten 335,000 fő kereste fel az Egyesült Államok munkaügyi hivatalait. Az elemzői várakozások 350 ezer fős állománnyal számoltak. A vártnál kedvezőbb adat azonban csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés