Előfizetői tartalom

A nap grafikonja: Valóban csúcsot dönget az olajár?

Portfolio
A tegnapi 52.38-as csúcs után sem állt meg a nyugati féltekén irányadó könnyűolajfajta áremelkedése, a tegnapi kereskedésben az 53 dolláros "csúcsszinten" is túlhaladtak jegyzések a New York-i Árutőzsde határidős szekciójában. A záróár is csak kevéssel az 53-as szint alatt alakult (52.85 USD/hordó). Ez ismét csúcsot jelent a határidős jegyzések 21 éves történetében.

A száguldásból az Európában irányadó északi-tengeri Brent sem maradt ki, a londoni novemberi határidős ár 1.08 dollárral (2.3 százalékkal) hordónként 49.07 dollárra emelkedett. Ez ismét történelmi csúcs az 1988. óta Londonban jegyzett Brent árában. Amint azt már jeleztük, az áremelkedés mögött főként a tél közeledtéhez képest igen alacsony készletszintek (pl. fűtőolajból)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés