Előfizetői tartalom

Hogyan változik a jövedelemelvonás mértéke a főbb adóelemeket illetően?

Portfolio
A 2005-ös költségvetési törvényjavaslat tanúsága szerint adókból és illetékekből jövőre összesen 4,730 milliárd forint bevételt vár a Pénzügyminisztérium (PM), mely az idei várható tényeges bevételhez képest mintegy 12.8%-os növekedést jelent. A Napi Gazdaság által közölt adatok szerint nem teljesül a PM azon ígérete, mely szerint jövőre csökkenne az állami jövedelemelvonás mértéke a GDP-hez képest. Néhány korrekcióra azonban szükség van, hogy valós képet kapjunk.

A PM eredeti tervei idénre mintegy 4,300 milliárd forintos bevételt irányoznak elő az adókból és járulékokból, ugyanakkor ennél várhatóan kevesebb, mintegy 4,190 milliárd folyhat be ténylegesen az államkasszába. Jövőre tehát mintegy 540 milliárd forinttal nőhet az elvont jövedelmek mértéke (amennyiben az EU-csatlakozás miatti csúszó áfabefizetéseket az eredményszemlélet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés