Előfizetői tartalom

Réz, és ami mögötte van... - Iránytű a részvénypiacoknak?Varázsgömb?

Portfolio
Ki gondolná, hogy számos alapanyag árának alakulása jelentős gazdasági fordulatokat vetíthet előre, gyakran hónapokkal azok megtörténte előtt? A bizonyítékok láttán kihangsúlyozódik az árutőzsde szerepe, számos elemző ugyanis igazolva látja a tézist, miszerint a határidős árak szinte mindig iránytűként szolgálnak a részvénypiacok számára.

Mi áll a háttérben?. A réz esetében egy természetben előforduló, "elsődleges" fémről beszélhetünk, mellyel világszerte kereskednek. Mint minden más árucikk esetében, itt is igaz kereslet-kínálat törvénye, így elsősorban az a kérdés, milyen tényezők mozgatják a két görbét. Ez már természetesen alapanyag-specifikus, minden fémnek megvannak a saját fundamentális befolyásoló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés