Előfizetői tartalom

A 2005-ös adótervekről: szélesebb középső sáv

Portfolio
Elkészült a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium közös előterjesztése a jövő évi adótervekről (egyelőre számok nélkül). A Népszabadság információja szerint elképzelhető, hogy bevezetik az adóügyi biztos intézményét, emellett kitágulna a középső adósáv, az igénybe vehető kedvezmények jelentős részét korlátoznák. Az adótörvény javaslatot szeptemberben kell a kormánynak a parlament elé terjeszteni.

Az adóügyi ombudsman saját apparátussal rendelkezne, felügyelné az igazságos közteherviselést, törvényességi és szakmai kontrollt gyakorolna. A tervezet szerint széthúznák a középső adósávot, hogy az átlagjövedelmek ne a legmagasabb kulccsal adózzanak. Egyelőre még nem eldöntött, hogy a sáv mennyivel tágulna. Emellett a tárcák az adókedvezmények igazságosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés