Előfizetői tartalom

A természetbeni juttatás adókötelezettsége

Portfolio
A Szja törvény 69.§ (3) bekezdése szerint a természetbeni juttatás után az adót (és ebből következően a további közterheket) a kifizető a juttatás időpontjában köteles megállapítani, valamint az adózás rendjéről szóló törvénynek a kifizető által levont jövedelemadó megfizetésére és bevallására irányadó rendelkezések szerint megfizetni és bevallani - tette közzé az APEH.

A juttatás időpontjára vonatkozóan a Szja törvény külön rendelkezést nem tartalmaz, ezért erre nézve a 10.§-nak a jövedelem megszerzésének időpontját meghatározó rendelkezéseiből lehet kiindulni. Adóköteles természetbeni juttatás a Szja tv. 69.§-ában említett eseteket alapulvéve: termék (dolog), szolgáltatás, üdülési csekk [69.§ (1) bekezdés g) pont], utalvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés