Előfizetői tartalom

Mi változna a Stabilitási és Növekedési Egyezményben?

Portfolio
Amint arról már tegnap beszámoltunk, az Európai Bizottság tegnapi ülésén foglalkozott a Stabilitási és Növekedési Egyezmény (SNE) sokak által bírált túlzottan merevnek tartott szabályaival, az azok megváltoztatására vonatkozó javaslatokról. A Gazdasági és Monetáris Politikai bizottság elnöke Joaquin Almunia amellett foglalt állást, hogy rugalmasabbá kell tenni az előírásokat. Gyors változtatásokra nem számíthatunk, mivel a Bizottság mandátuma novemberben lejár, így feltehetően már nem vállalkozik arra, hogy erőltesse a nagyobb változtatásokat.

A konkrét elképzelések helyett a bizottsági elnök mindössze három fő irányvonalathatározott meg, amelyeket az elkövetkezendő években hangsúlyosabban figyelembe kellene venni. Almunia egyik elképzelése szerint az euró-zóna tagállamoknak konszolidálnia kell a konszolidálniuk kell a költségvetésüket, különösen a gazdasági fellendülés periódusaiban, és emellett természetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés