Előfizetői tartalom

Értékpapír-juttatás a munkavállalók részére: mikor a legalacsonyabb az adóteher? (PricewaterhouseCoopers)

Portfolio
Az Szja törvény 2004. évi változásai egy igen vonzó munkavállalói jövedelmezési lehetôséget teremtettek, amely mindazon cégek számára fontos lehet, amelyek ingyenes vagy kedvezményes részvényjuttatás formájában kívánják dolgozóikat ösztönözni, munkájukat elismerni. A törvény alapján mód van ugyanis arra, hogy a munkavállalóknak juttatott ingyenes vagy kedvezményes részvények formájában adott vagyoni érték adómentes legyen.

Az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási program. Az értékpapír-juttatással kapcsolatos személyi jövedelemadó szabályok már 2003. január 1-jétôl jelentôsen változtak. Ennek megfelelôen a magánszemély által ingyenesen vagy kedvezményes áron szerzett értékpapírokra a természetbeni juttatásokra vonatkozó szabályokat tovább nem lehetett alkalmazni. A bevétel adókötelezettségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés