Előfizetői tartalom

EU: nincs szükség az üzemanyagok jövedéki adócsökkentésére!

Portfolio
Az EU pénzügyminisztereinek luxemburgi tanácskozásán meglehetősen érdekes álláspont alakult ki az üzemanyagok adózását illetően. A miniszterek konszenzusos véleményre jutottak azt illetően, hogy a tagállamok egyoldalú jövedéki adócsökkentése szükségtelen, ezen lépések láncreakciót indíthatnak el a tagállamok között. Sokkal inkább cél, hogy az EU az OPEC-et termelés növelésre ösztönözze, hiszen az olajkartellnek sem lehet célja az EU gazdaságának lassulása a magas olajárak miatt.

A Napi tudósítása szerint a tagállamok pénzügyminiszterei rendre felsorakoztak Hans Eichel német pénzügyminiszter mellé, aki fenti álláspontot képviselte. A pénzügyminiszterek úgy vélték, hogy nincs olajpiaci pánik. Megfelelő kínálat van, csupán a termék spekulatív jellege okoz igen magas árkilengéseket. Ezen véleménnyel szemben azért érdemes kiemelni két ellenkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés