Előfizetői tartalom

Ecostat: fenyegető olajár - javuló kamatcsökkentési esélyek

Portfolio
Az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet szerint az elmúlt hónapokban lassan élénkülő európai gazdasági növekedést is veszélyeztetheti az olaj árának emelkedése. Magyarországon az export és ipari termelés bővülése folytatódik, az egyensúlyi mutatók csak lassan javulnak. Az olaj drágulása elsősorban az inflációban éreztetheti hatását.

Nemzetközi környezet: fenyegető olajár. Az Egyesült Államokban 2003. június 25. óta 1 százalékos az irányadó kamat, az utóbbi hetekben azonban felerősödtek a kamatemelési várakozások. Mindezt az emelkedő olajáron keresztül érzékelhető inflációs nyomás is alátámasztja. Míg az elmúlt év átlagában 28,9 dollár volt a Brent kőolaj hordónkénti ára (a WTI 31 dollárba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés