Előfizetői tartalom

Az import áfa elszámolásának új szabályai

Portfolio
Az általános szabályok szerint adózó áfa alanyoknak az EU-csatlakozás 2004. május 1-jei időpontjától önadózással kell teljesíteniük a termékimportra vonatkozó adókötelezettséget a vámhatóság által megadott vámtarifaszámra vonatkozó áfa mérték szerint. Az adózók egy szűkebb köre számára továbbra is kivetéssel állapítják meg az importot terhelő áfát, melynek összegét a vámhatóság számlájára kell megfizetni - tette közzé az APEH.

Termékek behozatala - vagy egyéb módon történő bejuttatása - Magyarországra nem EU-tagállamból importnak minősül. A termékimport után annak a tagállamnak az adóját kell fizetni és abban a tagállamban, ahol a termék harmadik országból az EU-ba belép. Amennyiben tehát Magyarországon lép be harmadik országból- nem közösségi tagállamból - akkor a belföldi szabályok szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés