Előfizetői tartalom

Bukaresti képriport: Románia közeledik Európához!

Portfolio
Románia fővárosa, Bukarest nem úgy él a magyar ember képzeletében, mint egy dinamikusan fejlődő, izgalmas nagyváros. A keleti szomszédunk fővárosát régebben megjárt ismerősök elmondásaiból egy kátyúkkal, koldusokkal és kóbor kutyákkal teli büdös koszos szocialista nagyváros képe bontakozik ki, ahol a szállodában izgulni kell, hogy lesz-e meleg víz a zuhanyzóban. Az OTP Bank romániai bankvásárlása révén a Portfolio.hu tudósítójának lehetősége adódott arra, hogy a tavalyi szófiai kirándulás után idén tavasszal a nem kifejezetten hízelgő prekoncepcióit leküzdve a másik EU aspiráns balkáni ország fővárosába, Bukarestbe látogasson közvetlen élményeket szerezve arról, hogy mi is történik keleti szomszédunknál. Az eredmény meglepő: messze várakozások feletti.

A változások érzése az embert már a repülőtéren megcsapja, Bukarest Otopeni nevű reptere ugyanis komoly fejlesztés alatt áll, melynek egy része már át lett adva, míg másik részének építése most folyik. A város Budapesthez hasonlóan túlzsúfolt s a belvárosi kétszer négysávos sugárutak gyakorlatilag a permanens dugó állapotában vannak. Az autópark (mely véleményünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés