Előfizetői tartalom

PM a csempészett áru vámjáról

Portfolio
A vámfizetési kötelezettség nem szűnik meg a május elsejei csatlakozás előtt uniós tagállamból Magyarországra csempészet áruk esetében - tette közzé a PM. Amennyiben ugyanis a csatlakozás előtti időpontban keletkezett az áru utáni fizetési kötelezettség, azt a csatlakozás időpontja előtt hatályban lévő jogszabályok szerint kell megfizetni. Ezt a rendelkezést a közösségi vámjog végrehajtásáról szóló törvény tartalmazza.

A Vám- és Pénzügyőrségen május elsejét követően mintegy 329 csempészettel kapcsolatos büntetőügyben a nyomozást ügyészségi utasításra meg kell szüntetni, arra való tekintettel, hogy az eljárás tárgya az európai unióból származó áru. Ez az áru azonban csak meghatározott vámeljárást követően kerülhet ténylegesen átadásra. A büntetőeljárás ügye nem folytatható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés