Előfizetői tartalom

Radikális adóreform: "visszajöhet" a kamatadó, megjelenik a köva és a heva, kétkulcsos rendszerek

Portfolio
Az adóterhelés gyakorlatilag változatlan maradna, ugyanakkor új adónemek kerülnének bevezetésre - tudta meg a Világgazdaság a Pénzügyminisztérium adómunkacsoportja által tárgyalt adóreform koncepciókról. Ez azt is jelenti, hogy az adóterhek mérséklésére nem lehet számítani, viszont az adórendszer jelentősen átalakulhat. Ismét "lesz" kamatadó, a biztosítások adókedvezménye megszűnhet. Bevezethetik a központi vállalkozási adót illetve a helyi vállalkozási adót, az SZJA ás az ÁFA kétsávossá válhat. Hogy a rendszer egyszerűbb lesz-e, igen kérdéses.

SZJA: kétkulcsos rendszer, kamatadó. Az MSZP-frakció elé tárt elgondolások szerint már 2005-től elindulhat a vállalkozások adózásának átalakítása, melyet 2006-ban követhet az SZJA rendszer "reform"-ja. 2007-re maradna az ÁFA kulcsok módosítása: a 25%-os felső kulcs 20%-ra csökkentése és az alsó 5% 10%-ra emelése. Az SZJA rendszer átalakítása során továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés