Előfizetői tartalom

APEH a természetbeni juttatások adókötelezettségéről

Portfolio
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint természetbeni juttatásnak minősül a munkáltató által valamennyi munkavállaló részére azonos feltételekkel és módon ingyenesen vagy kedvezményesen biztosított termék vagy szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, feltéve, hogy a termék megszerzése, illetve a szolgáltatás igénybevétele minden munkavállaló számára ténylegesen is elérhető [Szja tv. 69. § (1) bek. d) pont].

Az APEH közleménye szerint e rendelkezés alapján nem elegendő, ha a munkáltató a terméket vagy a szolgáltatást minden munkavállalója részére azonos feltételekkel és módon biztosítja, hanem teljesülnie kell azon feltételnek is, hogy a termék, illetve a szolgáltatás az azonos feltételek mellett ténylegesen is elérhető. Az utóbbi feltétel nem teljesül (nem teljesülhet) abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés