Előfizetői tartalom

Nem is egykulcsos az egykulcsos SZJA? - Úgyis elveszünk a jogszabályok dzsungelében...

Portfolio
Az elmúlt időszakban egyre többet lehetett hallani arról, hogy a Szlovákia példájára hazánkban is bevezetésre kerülne az egykulcsos SZJA az elkövetkező években. A jelenleg ezt a rendszert alkalmazó országok példájából azonban az derül ki, hogy egyáltalán nincs szó "tiszta" egykulcsos adórendszerről, s ez a szisztéma nem feltétlenül jár együtt az egyszerűbb adószabályokkal és adózással sem.

Egykulcsos, vagy sem?. Az adó című lap bemutatta azon 4 ország személyi jövedelem adó rendszerének főbb vonásait, melyek egy kulcsos rendszert alkalmaznak. Ezen országok rendszereinek a főbb jellemzőit -a teljesség igénye nélkül - az alábbi táblázat foglalja össze:A fenti táblázat érzékelteti, hogy egyetlen országban sem valósul meg teljesen az egykulcsos SZJA , mely elviekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés