Előfizetői tartalom

Újabb EVA bejelentkezés

Portfolio
Az általános forgalmi adót módosító 2004. évi IX. törvény záró rendelkezésében az Eva törvényt módosító átmeneti szabályok alapján az adózónak lehetősége van arra, hogy meghatározott feltételek fennállása esetén a 2003. és/vagy a 2004. évre vonatkozó kötelezettségeit az egyszerűsített vállalkozói adóalanyra vonatkozó rendelkezések szerint teljesítse, amennyiben az Áfa törvény módosításának kihirdetését követő 45. napig, vagyis 2004. április 30-ig az erre szolgáló nyomtatvány kitöltésével ilyen irányú bejelentést tesz - tette közzé az APEH.

Ezzel a lehetőséggel azon adózók élhetnek, akik (amelyek) bejelentkeztek az eva hatálya alá, de az adóhatóság az Áfa törvény szerinti mezőgazdasági tevékenységet folytató adóalanyra vonatkozó különleges rendelkezések alkalmazása (kompenzációs felár érvényesítése) miatt utasította el a bejelentkezési kérelmüket, illetve akik ezen okból 2004. évre be sem jelentkeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés