Előfizetői tartalom

A három nagy a stabilitási paktum rugalmasabbá tételéért

Portfolio
A német és a brit kormányfő és a francia elnök egyetért abban, hogy az EU stabilitási paktumán változtatni kell - írja az MTI a BBC tévé tegnap esti műsorára hivatkozva. "A stabilitási paktum valamelyest változtatásra szorul, és ezekről a változtatásokról most nagyon határozottan beszélgetnek" - mondta Patricia Hewitt brit kereskedelmi miniszter.

A miniszter szerint világos, megfelelően betartatott szabályokra van szükség, ugyanakkor szavatolni kell, hogy recesszió esetén lehetőség nyíljon olyan költségvetési politikára, mely ténylegesen támogatja a növekedést. Az 1997-ben aláírt, elsősorban német szorgalmazásra létrejött stabilitási és paktum egyebek között előírja - az euróövezetet megalapozó 1991-es maastrichti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés