Előfizetői tartalom

Hogyan érvényesíthető az adójóváírás?

Portfolio
A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2004. január l-jétől hatályba lépett módosítása értelmében a munkáltató, a bér kifizetője a magánszemélynek kifizetendő bérjövedelem adóelőlegének a megállapításakor — az előző évektől eltérően — az adójóváírást csak akkor veheti figyelembe, ha annak érvényesítését a magánszemély írásbeli nyilatkozatában kéri.

A nyilatkozat ellenére sem illeti meg az adójóváírás a magánszemélyt az adóelőleg megállapítása során akkor, ha az adóév elejétől számított összes jövedelme a munkáltatónál, a bér kifizetőjénél az adójóváírásra jogosító értékhatárt meghaladta. A nyilatkozatot az adózó az APEH által a Magyar Közlönyben közzétett formában és tartalommal teheti meg. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés