Előfizetői tartalom

Új adórendszer: az első javaslatok

Portfolio
A személyi jövedelemadónál alapvető adminisztrációs egyszerűsítést jelentene, ha a különböző típusú jövedelmeket terhelő adókat közelítenék, vagy végső esetben egységesítenék - áll abban a vitaanyagban, amelyet a Civil Adótanácsadó Testület készített a Pénzügyminisztériumnak az adóadminisztráció egyszerűsítésére tett javaslatairól.

A Civil Adótanácsadó Testület úgy látja, hogy ez a lépés nemcsak az állampolgároknak, hanem az adóhivatalnak is sokkal egyszerűbbé tenné az adózást. A testület véleménye szerint a vállalkozások által fizetett adók számát is csökkenteni kell. E szerint a közel azonos adóalapú befizetéseket, mint például a munkabér és a bérjellegű kifizetéseket egy adónemre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés