Előfizetői tartalom

378 ezer cég kapta meg az APEH-tól a folyószámla kivonatát

Portfolio
Az adózás rendjéről szóló törvény alapján az adóhivatal azoknak a gazdálkodó szervezetnek és társas vállalkozásnak küldött 2003. október 31-ig folyószámla kivonatot, amelyeknek a folyószámlája tartozást vagy túlfizetést mutatott, illetőleg 2002-re késedelmi pótlékkal érintettek voltak. Összesen 378 ezer adózó kapott tehát folyószámla kivonatot - az elmúlt évhez képest 4,7 százalékkal több. Az emelkedés elsősorban a túlfizetést (valójában azonban erre az évre vonatkozó előleget) tartalmazó folyószámlák esetében mutatható ki.

A 2002. évi késedelmi pótlék számításáról, illetőleg összegéről a kivonat mellékletét képező pótléklistával tájékozódhattak az adózók. Késedelmi pótlékról szóló felvilágosítást a kivonattal értesített adózók csaknem 50 százaléka kapott - arányuk a tavalyihoz képest változatlannak mondható. Ebben az évben - a folyószámla kivonaton történő eligazodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés