Előfizetői tartalom

A KSH jelenti: élénkülő gazdaság, tovább romló pénzügyi egyensúly

Portfolio
Az ipari, építőipari és külkereskedelmi adatok alapján július-augusztusban némi gazdasági élénkülés figyelhető meg. A termelés exportvezérelt, de a behozatal gyorsabban nő. A pénzügyi egyensúly tovább romlik. A lakosság reáljövedelme és fogyasztása az I. félévben 8-9%-kal nőtt. A foglalkoztatottak száma nőtt, a munkanélkülieké kissé csökkent. A fogyasztói árak az I-III. negyedévben 4,4%-kal nőttek- áll a KSH jelentésében.

A gazdasági élénkülés a világgazdaság fejlett térségeiben továbbra is várat magára. Az augusztusi ipari termelés az Egyesült Államokban és az Európai Unióban a tavaly augusztusi alacsony szintet sem érte el, és szűkült a külkereskedelmi forgalom is. Az unión belül néhány országban az utóbbi hónapokban már nem vagy csak kevéssé érvényesült a gazdasági recesszió....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés