Előfizetői tartalom

A hatalmas költségvetési deficit és külkereskedelmi hiány alááshatja a növekedést az USA-ban

Portfolio
A hatalmas költségvetési deficit és külkereskedelmi hiány alááshatja a beruházások élénkülését illetve a növekedést az USA-ban - figyelmeztetett az IMF. A költségvetés hiánya az idei évben elérheti a 455 mrd dollárt, mely jelentősen megnehezíti az öregedő társadalom okozta problémák kezelését is. Az IMF több igazgatója is javasolta, hogy alakalmazzanak az USA-ban is inflációs célkövetést, mellyel a defláció elkerülhető lehet.

Az egyre duzzadó költségvetési hiány azt is jelenti, hogy az állam mind több pénzt von el a magánszférától, ezzel a beruházási források is szűkebbé válnak, egyfajta kiszorítási hatás jelentkezik. Az IMF szerint az USA-ban 5-10 éves távlatban kellene visszaállítani a költségvetés kiegyensúlyozottságát, és lépéseket kell tenni a szociális biztonság illetve a Medicare...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés