Előfizetői tartalom

Ecostat: kedvezőtlenek a magyar gazdaság növekedési kilátásai

Portfolio
Az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet szerint a magyar gazdaság növekedési kilátásai továbbra is kedvezőtlenek, az egyensúlymutatók romlása az első félévben folytatódott. A jövő évi költségvetési tervek mind rövid, mind középtávon jelentősen befolyásolják a fejlődési lehetőségeket. A gazdaságpolitika hitelességének növelése, valamint a versenyképesség javítása kell hogy prioritást élvezzen a közeljövőben.

A magyar GDP növekedési üteme az előző évi 3.3 százalék után 2003-ban is azonos mértékű 3.3-3.4 százalék körül várható. Az ipari és építőipari termelés nem mutatja a stabil növekedés jeleit és a kiskereskedelmi forgalom is a korábbiaknál kedvezőtlenebbül alakult az év közepén. Az államháztartás hiánya júniusra elérte az éves előirányzat 72 százalékát,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés