Előfizetői tartalom

Japánban már a kis pesszimizmusnak is örülnek (Tankan)

Portfolio
Bár továbbra is alapvetően pesszimisták a japán feldolgozóipari vállalatok, a legutóbbi széles körű felmérés (Tankan) azt mutatta, hogy a borulátás mértéke csökken. A mutató a legutóbbi negyedévben -5 pontra emelkedett a korábbi -10-ről. A várakozás -10 pont volt, a negatív értékek döntően pesszimista véleményekre utalnak.

Az adat a historikus alakulást tekintve a legmérsékeltebb pesszimizmust jelzi az elmúlt két évre visszatekintve. A javulásban szerepe van, hogy a részvénypiacon emelkedtek az árfolyamok, ezáltal a vállalatok tulajdonában levő részvények is felértékelődtek. Az ebből keletkező nyereséget egyesek beruházásokra használták fel. Egyes vélemények szerint az elmúlt bő egy évtized...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés