Előfizetői tartalom

László Csaba: nincs szükség pótköltségvetésre, módosulhat az adó- és járulékrendszer

Portfolio
Az autópályaépítést, az egészségügyet, a gyermeknevelést és a versenyképességet nevezte meg László Csaba a Magyar Hírlapnak adott interjújában, mint a kormány által kiemelten kezelt területeket. A pénzügyminiszter elmondta, hogy megszorító csomagot jövőre nem terveznek, ugyanakkor a jövő évi költségvetés tervezésében már olyan intézkedéseket is figyelembe vesznek, melyek a mostani feltételekhez képest számottevő változást jelentenek. A változások az adórendszert is érintik. Pénzügyminiszter bízik benne, hogy Magyarország - mint befektetési célpont - a külföldi tőketulajdonosok szemében ismét felértékelődik.

A pénzügyminiszter szerint a vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés ellenére pótköltségvetés készítésére nincs szükség. László Csaba ismét utalt rá, hogy a gazdasági növekedésnél az abszolút szám mellet a szerkezet is fontos. A feldolgozóipari beruházások visszatérő növekedése pedig kedvező jel a lassuló növekedési dinamika ellenére. A miniszter elmondása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés