Előfizetői tartalom

IMF jelentés Magyarországról: gyors fiskális konszolidáció kell

Portfolio
A fiskális konszolidáció mielõbbi megvalósítására, a strukturális reformok, ezen belül a privatizáció folytatására, a termelékenység alakulását jobban figyelembe vevõ bérpolitikára -szabályozásra hívta fel a figyelmet az IMF magyarországi jelentésében. Megítélése szerint az MNB megfelelõ módon reagált a januári intervenciós sáv elleni támadásra. Az IMF szerint a 2003-as inflációs cél elérése nem valószínû, ugyanakkor a 2004-es célkitûzés reális. Az IMF idei GDP növekedésra vonatkozó prognózisa 3.6%, az év végére 5.3%-os inflációval számol, a folyó mérleg hiányát a GDP 4.8%-ra teszi. A nemzetközi szervezet egyelõre 4.5%-os GDP arányos deficitet jósol az idei évre. A Valutaalap szerint az euró bevezetését tartós és széles konvergenciának kell megelõznie.

Az IMF riportja kiemeli, hogy Magyarország sikeresen birkózott meg a gazdasági szerkezetváltás feladatával az elmúlt évtizedben. Ebben az export versenyképességének javulása, a kivitel gyors növekedése és a jelentõs mûködõtõke beáramlás meghatározó szerepet játszott. Az IMF legfõbb kritikája az elmúlt idõszak gazdaságpolitikájával szemben a fiskális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés