Előfizetői tartalom

László Csaba: figyelembe kell venni az iraki háború hatásait a gazdaságpolitika alakításánál

Portfolio
Az olajárak bizonytalanságától eltekintve a kormány nem tart attól, hogy az infláció a tervezett sávból kicsúszna és továbbra is elkötelezett a költségvetési hiány 4.5 százalékra történő leszorításában. Az MTI a kormányülést követő tájékoztatóról tudósítva László Csabát idézte, aki szerint a kormány folytatja a tavaly elfogadott gazdaságpolitikát, és nem lát okot változtatásra vagy érdemi beavatkozásra.

László Csaba szerint az iraki háborúnak nincs közvetlen hatása a magyar gazdaságra illetve a külkereskedelemre. A közvetett hatások azonban léteznek, a főbb exportpiacok növekedési kilátásai romlottak, amit figyelembe kell venni a gazdaságpolitika alakításánál. Az idei inflációs cél 3.5% +/-1% volt az eredeti célkitűzések szerint, ugyanakkor igen korán kiderült, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés