FONTOS Még sosem fogyasztott ennyi áramot Magyarország egy nyári este
 
Előfizetői tartalom

Újabb kedvezőtlen fordulat Japánban

Portfolio
A Bank of Japan Tankan felmérése szerint az elmúlt negyedévben romlott az üzleti bizalom a legnagyobb japán feldolgozóipari vállalatok körében. Az elmúlt öt negyedévre visszatekintve először változott negatív irányban a hangulat. A felmérés szerint a japán gazdaság továbbra sem valószínű, hogy képes lesz kimászni a recessziós gödörből.

A Tankan felmérés alapján képzett index értéke márciusban 1 ponttal volt alacsonyabb, mint az előző negyedévben, és -10 pontot tett ki. Az elemzők egy pontos emelkedésre számítottak. A negatív értékek a pesszimista vélemények túlsúlyára utlanak. A feldolgozóipari cégek vezetőinek pesszimizmusa több tényezőre vezethető vissza. A belső kereslet igen gyenge, az export...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés