Előfizetői tartalom

Beszélgetés László Csabával: sikertörténet az uniós csatlakozás, harmonikusabb gazdaságpolitika 2003-ban

Portfolio
A 2002-es év végén adott interjút a portfolio.hu-nak László Csaba pénzügyminiszter. A pénzügyi tárca vezetője egyértelműen a csatlakozási tárgyalások lezárását, és a konkrét csatlakozási időpont megjelölését tartja a 2002-es év meghatározó gazdasági eseményének. László Csaba szerint nem kérdés, hogy a bővítés Magyarország számára sikertörténet. 2003-ban a fiskális- és jövedelempolitika az ideinél jóval visszafogottabb lesz, és ez nagyobb mozgásteret engedhet a monetáris politikának, ami összességében a kondíciók lazításához vezethet. Az alacsonyabb kamatszint a vállalkozások helyzetét is javítja. A gázárakról szakmai vita folyik, belátható időn belül megszülethet a gázártörvény. A gyógyszerárakról 2003 első felében születhet megállapodás – véli László Csaba, aki szerint a privatizáció újraindításával két tőzsdei bevezetés mindenképpen várható 2003-ban, az egyik az FHB, a másik a Forrás Rt.

EU-csatlakozás, költségvetés. Mint pénzügyminiszter mit tekint az elmúlt év meghatározó eseményének a magyar gazdaság vonatkozásában? Mindenképpen az EU csatlakozást emelném ki. Ez az, ami legalább 10 évre biztosan meghatározza a magyar gazdaság fejlődési lehetőségeit. A Pénzügyminisztérium hivatalos prognózisa szerint az államháztartás 2002-es hiánya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés