Előfizetői tartalom

Romló makrogazdasági helyzetkép (ECOSTAT)

Portfolio
A nemzetgazdaság helyzete 2002-ben a tavalyi évhez viszonyítva romlott, a kitűzött gazdaságpolitikai célok többségükben nem valósultak meg. A gazdaság fejlődése lassult, a GDP várhatóan 3,2 százalékkal nő, szemben a tervezett 4 százalékkal és a tavalyi 3,8 százalékkal. A külső és belső egyensúly a vártnál kedvezőtlenebb. A globális gazdaság élénkülése elmaradt, az export lassú növekedése nem dinamizálta a gazdaságot, a belső fogyasztás bővülése főként az import termékek keresletét fokozta - áll az ECOSTAT ma kiadott jelentésében.

Az alábbiakban az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet tanulmányát tesszük közzé. Jelen és jövő. A lassuló fejlődés a gazdasági egyensúly jelentős romlásával párosult, az államháztartás hiánya 2002-ben - európai uniós módszertan szerint - elérheti az 1400 milliárd forintot, tehát az éves GDP értékének 8,4 százalékát. 2001-ben - a korábbi GFS statisztika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés