Előfizetői tartalom

Békesi: 2004-ben lehet visszaállni a fenntartható növekedési pályára - nem kell sietni az euróval

Portfolio
Gyökeres változásra van szükség a magyar gazdaságpolitikában - állította mai előadásában Békesi László volt pénzügyminiszter, egyetemi tanár az OTP Bank által szervezett vámkonferencián. Békesi szerint jelenleg nincs krízishelyzet Magyarországon, ugyanakkor határozott lépéseket kell tenni a versenyképesség növelése felé. A politikai helyzet miatt azonnali, radikális változások nem kivitelezhetőek, ugyanakkor az első lépésekre szükség van. A fenntartható növekedési pályára való visszajutás 2004-re képzelhető el. A volt pénzügyminiszter jelenleg nem látja sok esélyét annak, hogy jövőre az államháztartás hiányát a GDP 4.5%-ára lehessen leszorítani illetve a szintén 4.5%-os inflációs cél teljesüljön.

Súlyponteltolódások a világgazdaságban. A világgazdaság jelenleg egy lassú növekedési pályán halad - állította Békesi. A növekedés motorja eddig az USA volt, ugyanakkor ennek gyengülésével a súlypontok némileg áthelyeződni látszanak. Az egyik nagy nyertesek a gyors termelékenységnövekedést felmutatni tudó délkelet-ázsiai országok lehetnek. Az amerikai húzóerő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés