Előfizetői tartalom

GKI: racionális inflációs cél kell - káros lehet a felesleges megszorítás

Portfolio
A magyar gazdaság túl van a dekonjunktúra mélypontján, de az élénkülés nagyon szerény, s erős egyensúlyromlás kíséri - állapítja meg a GKI elemzésében. A világpolitikai és világgazdasági bizonytalanság fokozódik, stabil konjunkturális lendület nem érzékelhető. A magyar gazdaság összességében túlélte a parlamenti választások előtti 300 és utáni 100 nap következményeit, s kibírja az önkormányzati választásokig hátralévő időszak terhét is. Egyensúlyi szempontból azonban nem fenntartható pályára került.

Lassuló növekedés, romló egyensúlyi pozíció, 20% versenyképesség-romlás. A Gazdaságkutató várakozásai szerint az idei évben a GDP 3.2%-kal emelkedik. Az államháztartásban egyszerre kell megfelelni az előző kormány kötelezettségeinek és az új kormány programjának. Így a költségvetés valós helyzetét kifejező úgynevezett ESA-95 deficit eléri a GDP 6.5%-át. Az így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés