FONTOS Sorra bukkannak fel az európai hatalmak a világ másik felén – De mégis mi okuk van erre?
 
Előfizetői tartalom

Ma ülésezik az ECB, mi lesz a kamatokkal?

Portfolio
A mai napon ülésezik az ECB döntéshozó tanácsa, amely a kamatpolitikáért is felelős. Az ECB döntéshozói a mai napon találkoznak először a nyári egy hónapos kihagyás után. Piaci várakozások szerint a bank vezetői nagy valószínűséggel változatlanul hagyják az irányadó kamatszintet, erre utalt Wim Duisenberg, az ECB elnökének legutóbbi nyilatkozata is. A refinanszírozási ráta minimuma 10 hónapja 3.25%-on változatlan.

A Bloomberg által megkérdezett 24 elemzőből egysem számít kamatcsökkentésre a mai napon. Az elemzők harmada számít arra, hogy a mostani döntés ellenére az év vége előtt még egy 25 bp-os lazításra szánja el magát a bank. A kamatcsökkentési várakozások mögötti fő ok a növekedés lelassulása a monetáris unió államaiban. A csoport együttes bővülése az idei évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés