FONTOS Sorra bukkannak fel az európai hatalmak a világ másik felén – De mégis mi okuk van erre?
 
Előfizetői tartalom

Kilábalóban a japán gazdaság a recesszióból

Portfolio
Hivatalos becslések szerint a japán gazdaság növekedése a második negyedévben az előzetesen számítottnál gyorsabb volt. Az előzetes adatok szerint a növekedés 0.5%-ot tett ki, ezzel szemben a felülvizsgálat 0.6%-ot eredményezett. A felfelé módosítás bár csak igen minimális, mégis jelzés értéke van, hogy a japán gazdaság kifelé tart a recesszióból.

A felfelé módosítás mögött az exportlehetőségek javulására vonatkozó feltételezések állnak. A vállalatok a korábban gondoltnál kevésbé fogták vissza beruházásaikat és a készletek is fokozatosan feltöltésre kerülnek. Továbbra is kérdés, hogy a kedvezőnek tekinthető folyamatok tartóssá tudnak-e válni, illetve a kormány feltételezései helyesek-e. A japán gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés