Előfizetői tartalom

ECB: nincs válság, csak egyensúlyra törekszenek a piacok

Portfolio
A globális gazdasági kilátások nem annyira kedvezőtlenek, mint azt a piac a jelenlegi helyzetben gondolja - állítja a WSJE szerint Otmar Issing, az ECB vezető közgazdásza. Issing kijelentése egyben olyan üzenetet is közvetíthet a befektetők felé, miszerint az ECB nem készül kamatcsökkentésre a közeljövőben. A szakember szerint a részvénypiaci árfolyamok növekvő volatilitása nem indokol pánikot. A jelenlegi helyzet nem tekinthető a csődállapotba vezető pályának, a piacoknak egyszerűen vissza kell rendeződni az egyensúlyi állapotba.

Az USA gazdaságának állapota várhatóan továbbra is meghatározó. Bár Issing szerint sem kizárható, hogy az amerikai gazdasági pályában egy kettős fenék alakuljon ki (a tavalyi recessziós állapotot újabb teljesítménycsökkenés kövesse), erre kevés esély van. Ezzel szemben inkább a növekedés gyorsulásának van nagyobb valószínűsége, mely egybeesik a FED általános várakozásával....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés