Előfizetői tartalom

Romló inflációs várakozások; újabb kamatemelés lesz?

Portfolio
Tovább romlottak a piaci inflációs várakozások a Reuters júniusi felmérésének adatai alapján. Az elemzők jelentős része szerint az MNB lazítja vagy feladja 2003 decemberére vonatkozó inflációs célját a gazdasági stratégiáról a kormányzattal folyó tárgyalásokon. A legtöbb elemző szerint a megnövekedett inflációs nyomás mellett sem lazul a jegybanki kamatpolitika. Az elemzők mintegy fele szerint az év második felében a jegybank az inflációs célok védelmében újabb kamatemelést hajt végre. Az inflációs cél módosítása az elemzők egy része szerint komolyan érintheti a jegybanki hitelességet.

Infláció Az inflációs várakozások idén folyamatosan emelkedtek, melyben a külső körülmények is döntő szerepet játszottak. A világgazdaságban egyre több jel utal a recesszióból való kilábalásra, emellett az olajárak is jellemzően emelkedtek. Az MNB májusi inflációs jelentésében már komoly kockázati tényezőkre hívta fel a figyelmet az infláció alakulásával párhuzamosan....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés