Előfizetői tartalom

Ismét recesszióba kényszerülhet Japán

Portfolio
Visszaesett áprilisban a kiskereskedelmi forgalom volumene Japánban, mely a gazdaság recessziós állapotának elhúzódását vetíti előre. A termékcsoportokon belül csökkent az autó- és ruházati cikk eladás. Bár a lakossági fogyasztás bővülése a tavalyi év végén megállította a GDP csökkenését, ez most kifulladni látszik.

A forgalom 0.8%-kal volt alacsonyabb áprilisban mint márciusban. Az autóeladások 5.6%-kal estek vissza. A volumen 3 hónapja mutat folyamatos csökkenést, így trendszerű jellegről beszélhetünk. Az áprilisi forgalom az előző év azonos időszakától 4.1%-kal marad el. Elemzői vélemények szerint a lakosság egyelőre továbbra sem hisz a gazdasági fellendülésben, ezért fogyasztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés